/ БГНЕС
Причината е публикация на Таско Ерменков, в която твърди, че водата в София е "отровна"
Представители на ГЕРБ ще внесат днес в Съдебната палата в София, сигнал срещу народния представител от БСП Таско Ерменков. Това съобщиха от партията.
 
Причината е публикация на Таско Ерменков, в която той твърди, че водата в София е "отровна" и така предизвика смут сред жителите на столицата.

"Софийска вода": Питейната вода в София е чиста, безопасна и с отлични качестваВчера от „Софийска вода“ разпратиха до медиите официално становище, в което уверява, че питейната вода, доставяна на потребителите на територията на Столична община, е с гарантирано качество и с отлични характеристики.
 
Това се доказва и от многобройните лабораторни изследвания, направени през последните денонощия. Всички физикохимични, органолептични и микробиологични изпитвания не само са в норма, но и са в по-ниски стойности от допустимите по стандарт и по Наредбата за качеството на водата, отбелязват от дружеството.
 


За доказване на истината, че питейната вода в София е качествена и безопасна, от дружеството си сътрудничат и със здравната инспекция, Столична община и други отговорни институции, на които са предоставили пълна информация от техните данни и изследвания, както и възможността сами да направят проби и анализи, уточняват от "Софийска вода".