ГЕРБ: Срамът от доклада на ЕК може да се заличи само с предсрочни избори
ГЕРБ: Срамът от доклада на ЕК може да се заличи само с предсрочни избори / netinfo
България получи една обективна оценка за управлението на правителството с най-лошите констатации, които можеше да се случат, така коментира двата доклада на ЕК председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. По думите му този срам може да се заличи само с провеждането на предсрочни парламентарни избори и провеждането на консултации за такива избори.

От ГЕРБ настояват правителството, партиите от тройната коалиция и президентът Георги Първанов да поемат политическа отговорност и веднага да обявят мерки и действия за овладяването на кризата. "Страната има нужда от кризисна програма и спешни мерки в рамките на следващите дни", се казва още в декларация на ГЕРБ.

"Всички опозиционни партии сме обединени около идеята, че правителството трябва да си отиде след вота на недоверие”, каза Цветанов. Според представители на ГЕРБ в тройната коалиция има депутати, които искат промяна и искат България да върви напред. В контекста на това изказване бяха посочени имената на Милен Велчев и Минчо Спасов от НДСВ. "Нека всички да гласуват по съвест”, призова Цветанов.

Утре ГЕРБ ще инициира обществен дебат във връзка с двата доклада на Европейската комисия, в който ще се включат неправителствени организации и евродепутати.