/ Dariknews.bg, архив
„Анализ на подготовката във въоръжените сили и на войсковата служба в Българската армия през 2019 г.” ще представи началникът на отбраната генерал Андрей Боцев в четвъртък, предаде БГНЕС.

Държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще се запознае с анализа на подготовката, войсковия ред и дисциплината в Българската армия и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната през учебната 2019 г.

Годишната конференция на началника на отбраната генерал бе открита в сряда и продължава два дни. Темата на форума е „Тенденции в развитието на отбранителните способности на Въоръжените сили на Република България“. В нея участва и министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Каракачанов: Няма да позволя в армията да навлязат политическите интриги (ВИДЕО)


„Една от основните задачи през първата половина на тази година е да завършим прегледа на отбраната”, заяви военният министър при откриването на годишната конференция. Той посочи, че по-голямата част от работата е свършена, но предстои приоритизиране на предстоящите цели.

В настоящия заключителен етап от провеждането на Стратегическия преглед на отбраната трябва да се съчетае намирането на точен баланс между необходимите отбранителни способности и прецизното планиране на разходите за тяхното изграждане и поддържане в условия на ограничени финансови ресурси, каза генерал Андрей Боцев.

На конференцията присъстват ръководители на държавни институции и структури, висшият команден състав на Българската армия, генерали и офицери от видовете въоръжени сили, национални представители в командните структури на НАТО, Европейския съюз и структури на силите на НАТО от Балканския регион, директори на дирекции в Щаба на отбраната и Министерството на отбраната, началници и командири на структури на пряко подчинение на министъра на отбраната.
БГНЕС