Ген. Атанасов: Румен Петков да внимава с изявленията си
Ген. Атанасов: Румен Петков да внимава с изявленията си / netinfo
Прокуратурата трябва да изиска материалите по статията на Джеф Стайн и да задейства механизмите си. Главният прокурор трябва официално да излезе със становище дали има достатъчно данни за започване на досъдебно производство по случая. Това коментира ген. Атанас Атанасов, председател на организацията на ДСБ в София, в предаването „Денят” на Дарик радио.

Ген. Атанасов заяви, че не е познавал Стайн преди да се запознае със статията в “Конгрешънъл куортърли". „Американското издание е изключително сериозен източник, но по-важно е друго – статията е квинтесенция от един сериозен доклад, в който се говори за корупция”, допълни генералът.

На въпрос дали като ръководител на НСС е имал информация за Бойко Борисов, която да отговаря на обвиненията в статията на американското издание, генерал Атанас Атанасов отговори, че контраразузнаването не се занимава с проучването на “сенчести структури” и че това е работа на НСБОП.

По повод изявлението на министъра на вътрешните работи, председателят на „Демократи за силна България” каза: „Румен Петков трябва да внимава със своите изявления” .