Фирми  съдят виновниците за инцидента на Алабин
Фирми съдят виновниците за инцидента на Алабин / netinfo

Фирмите “Войском” АД и “Грейн адвъртайзинг” ЕООД, чиито офиси се помещават в съседство с рухналата сграда на ул. “Алабин” №39, както и собственикът на “Грейн адвъртайзинг” Мартин Батков, ще заведат съдебни искове за нанесени имуществени и морални вреди и пропуснати ползи вследствие на ограничения достъп на служителите на двете фирми до работните им места и създадените пречки за дейността на компаниите.

Исковете ще са срещу всички виновни лица за инцидента, включително и държавни и общински органи. Тъй като безопасността на сградите в съседство все още не е гарантирана, офисите ще са недостъпни за неопределен период от време. В тази връзка Мартин Батков призовава и други засегнати граждани и фирми да се присъединят към исковете. Батков е готов да осигури и юридическа помощ на всички пострадали при предявяването на претенции за претърпени вреди.

“Войском” е най-големият доставчик на телефонни и телекомуникационни услуги с добавена стойност, от които се ползват стотици хиляди клиенти на мобилните оператори в страната. В резултат на инцидента и преустановеното електозахранване в сградата бяха създадени предпоставки за затруднения в работата на компютърните системи, които са преодоляни единствено благодарение професионализма на екипа.