Йорданка Фандъкова
Йорданка Фандъкова / БГНЕС
Образованието е насърчител за култивиране на фундаменталните европейски ценности. Това ще бъде темата на конференция, която ще се проведе в "Гранд хотел София" на 29 ноември. Организатори на форума са Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“, Центърът за европейски изследвания „Вилфрид Мартенс“ и Фондация „Конрад Аденауер“, в който участие ще вземат кмета на София Йорданка Фандъкова, ръководителят на Бюрото на Фондация „Конрад Аденауер“ в София Торстен Гайслер и стратегическият координатор и научен изследовател към Центъра „Вилфрид Мартенс“ Федерико Отавио Рехо. Събитието ще се проведе в зала „Триадица“ на „Гранд хотел София“.

Кралев: ГЕРБ включва реално младите хора в политическите процеси
 
Официалното откриване на конференцията „Ролята на образованието за насърчаване на фундаменталните ценности на ЕС“ ще бъде в 10.30 часа. В рамките на форума по темата за „Образованието на бъдещето“ ще говори българският еврокомисар по научни изследвания, иновации, образование, култура и младежи Мария Габриел.

България е сред учредителите на новосъздадения Алианс за мултилатерализъм

 
Гост-лектори на конференцията са също така министърът на образованието Красимир Вълчев, Федерико Отавио Рехо от Центъра „Вилфрид Мартенс“, както и преподавателите в столични учебни заведения София Бонева, Албена Костова и Емилия Паламаркова. Модератор на дискусията ще бъде председателят на просветната комисия в парламента Милена Дамянова.