Един убит и петима ранени след ромска свада в Брестовене
Един убит и петима ранени след ромска свада в Брестовене / снимка: Dariknews.bg, архив

Млад мъж почина след сбиване между два ромски рода в село Брестовене. Петима са ранени, а двама - в ареста, съобщават от полицията в Разград.

Масовото сбиване, в което са участвали над 50 човека, е станало около 20:30 ч. снощи, в центъра на населеното място. Двете фамилии имали стара родова вражда. Вчера едното семейство било организирало сюнет за дете от рода, представители на другия род минали край празнуващите с кола и ги закачили. Последвало меле, в което са използвани освен юмруци и ритници, и дървени сапове, ножове и газов пистолет.

След боя шестима души са откарани в болниците в Разград и Кубрат. Непосредствено след пристигането в болницата в областния град от наранявания в главата е починал Али Хакъ на 26 години. Двама от пострадалите са оставени под наблюдение в МБАЛ-Кубрат. Други трима са транспортирани в разградската болница с наранявания по крайниците и главите, а последният е с фрактура на черепа.

Двама от участниците в инцидента са задържани по обвинение в убийство: Абедин Зекерие - на 36 години и Али Али на 27 години.

Разследването на инцидента продължава.