Държавната администрация е намаляла с 5000 души
Държавната администрация е намаляла с 5000 души / netinfo
Държавната администрация през този мандат е намаляла с 5000 души – това обяви Николай Василев, който днес бе на посещение в Добрич. Въпреки това има необходимост от още намаляване на броя на държавните чиновници, уточни министърът. Все още има министерства, които отказват да се реорганизират. Едно от тях е здравното, посочи Василев.

Той обяви, че съвместно с Института по български език към БАН се подготвят примерни тестове, по които чиновниците, а и обикновените граждани да сверяват уменията си в писане на писма, молби и други документи, с които се работи в държавната администрация. Установено е, че сега непрекъснато се правят грешки при оформлението на документи.

Целта е да се въведат единни правила за оформяне на кореспонденцията – писма, справки и друга документация, с която борави администрацията, уточни Василев. Тестовете са препоръчителни, но все пак е необходимо да е установят единни критерии.

Министърът на държавната администрация коментира и предстоящите местни избори. 18, 5 млн. лв. са средствата, предвидени за местните избори, съобщи той. Точна сума обаче не може да се каже, тъй като зависи в колко селища ще има балотаж.

Ако на повечето места в България нещата приключат на първи тур, изборите ще бъдат доста по-евтини от президентските, поясни Василев.

Други новини от Добрич