среща
среща / Снимка: Министерски съвет
Договорите между "Емко" и "Кинтекс" са в процес на възстановяване. Това стана ясно на брифинг в Министерски съвет след среща между премиера Бойко Борисов, собственикът на "Емко" Емилиан Гебрев и министърът на икономиката Емил Караниколов. По тази причина се отменя планираният протест на работниците от оръжейното предприятие, които настояваха договорите им с "Кинтекс" да бъдат възстановени.

Собственикът на „Емко“ се срещна с премиера, ще продължат ли протестите?

Премиерът Борисов беше категоричен, че не имало рекет и натист върху военния завод "Емко". Той смята, че държавните и частните фирми в бранша трябва да работят заедно.  

"Видях грешка и при г-н Гебрев и в "Кинтекс", и в Министерство на икономиката. Когато под прозореца ти дудукът - тези грешки не се поправят, а се мултиплицират", обясни премиерът. 

От днес започва възстановяването на договорите между "Кинтекс" и "Емко" в пълния им размер, потвърди икономическият министър Емил Караниколов. А собственикът на "Емко", който до момента имаше резерви и съмнения относно действията на държавата към неговата фирма, изведнъж изрази надежда, че "Емко" отново ще възстанови позициите си зад граница.

Връщат лиценза на оръжейния завод "Емко"

"Много е важно, че държавата застана зад гърба, зад всички нас, по този начин ние се чувстваме много силни на външния пазар. Външният пазар е много сложно нещо", категоричен бе Гебрев. След днешната развръзка се очаква оръжейното предприятие "Емко" да заработи по план.