Двама убийци избягаха при полицейски конвой
Двама убийци избягаха при полицейски конвой / netinfo

Двама мъже, осъдени за убийство, избягаха при полицейски конвой в Русе, съобщи Даниела Малчева, говорител на ОДП – Русе. Бягството е станало в момента, в който лицата са били предавани от конвоиращия екип на служители от Областно звено “Следствени арести” - Русе. Сигналът за инцидента е получен около 10.20 часа в дежурния център на ОДП –Русе.

Избягалите са Цветан Нейков Симеонов, на 21 години, и Бисер Стоянов Цанев, на 23 години.

Цветан Симеонов е висок около 160 см, със слабо телосложение, къса черна коса, мургав, с пъпки по лицето. Има татуировки по ръцете и врата. По време на бягството е бил облечен с черна тениска на бели райета и сини дънки.

Бисер Цанев е висок около 155-160 см, набито телосложение, кестенява коса, късо подстриган, мургав, с овално лице и дебели устни. Има татуировка, която представлява малък кръст на меката част на дясното ухо. Той е бил облечен с анцуг комплект - марка “FUGO”- в синьо и бяло, горнище без ръкави, с бяла тениска под него.

Двамата мъже изтърпяват присъди “лишаване от свобода” за извършено убийство през 2004 година. Тогава те убили мъж в дома му.

От полицията в Русе се обръщат с молба към гражданите, разполагащи с информация за местонахождението на лицата, да се обадят на тел. 166 или в най-близкото РПУ.