ДСБ очаква най-негативния мониторингов доклад на ЕК
ДСБ очаква най-негативния мониторингов доклад на ЕК / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
ДСБ очаква най-негативния за България мониторингов доклад на ЕК през юни, заради обвързаността на висшето ръководство на МВР с организираната престъпност. Това заяви заместник-председателят на партията Даниел Митов.

Разкритата обвързаност на висшето ръководство на МВР с организираната престъпност може да доведе до негативни оценки и нови санкции, се казва в позицията на ДСБ. Очевиден е стремежът на БСП да крие връзките си със спонсорите от престъпния свят, заяви другият зам.-председател на партията Иван Иванов. Той посочи, че вътрешният министър Румен Петков сам е признал, че е имал лични контакти с босове на организираната престъпност в България, а малко преди това премиерът публично е защитил своя министър.

ДСБ пита министър-председателят, когато защити Румен Петков, знаел ли е и разрешавал ли му е контакти с хора от престъпния свят, добави Иванов.

ДСБ призовава още ДПС и НДСВ да заемат отговорна позиция по отношение на скандалите в МВР и оставането на Румен Петков като министър в правителството.