На Росенец бяха едни бутикови партийки с дежурните протести, проблемите на жълтите павета се решават на жълтите павета, заяви Карадайъ
В изявление лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ подчерта, че проблемите на жълтите павета се решават на жълтите павета, а не някъде другаде. От думите му стана ясно, че войната между президентската и премиерската институции е тази, която доведе до протестите.

"Опитите да ни включат и ДПС в политическото блато, което е следствие на войната на институциите, няма да успеят.  Още в началото на противопоставянето на институциите, ние предупредихме, че войната на институциите ще доведе до политическа и парламентарна криза", каза лидерът на ДПС.

Евродепутатът Илхан Кючюк: Не призоваваме към вандализъм и това се видя по време на протестите в „Росенец“


"Колкото до Росенец - там проблем няма. Ако някой има претенции за каквито и да са според тях нарушения - то има компетентни органи, които могат да се сезират. Тези въпроси не се решават нито на частен имот, нито на официален плаж, отдаден на концесия, нито на камънака, който всички видяха. На Росенец бяха едни бутикови партийки с дежурните протести и протестиращи, както и организирани агитки, за които вчера разбрахме кой как ги организира с бомбички и запалителни течности", продължи Карадайъ.

Вижте какво каза Доган в Росенец (ВИДЕО)


"Преди 1-2 седмици четох по медиите, че медийно-политическата група Капитал се заканва за мира в страната, може би затова бяха на Росенец, но не им се получи. Ние 30 г. сме пазители на мира, сигурността, демокрацията и евроатлантическата посока на развитие на страната. Поздравления за младежката организация на ДПС, които бяха на висота, не се поддадоха на провокациите, не допуснаха да се реализира сценарият за посегателсво над частна собственост на единствения държавник в най-новата ни история - д-р Ахмед Доган. Защитиха Конституцията, законността, демокрацията, правото на неприкосновена собственост.

"Проблемите на жълтите павета се решават на жълтите павета, а не някъде другаде", заключи лидерът на ДПС с намек също така към "Дондуков"1 и "Дондуков"2