Председателят на Обществения съвет към ЦИК се опасява от фалшиви новини
Службите проверяват служителите, които поправят дефектиралите машини. Това обясни Веселин Тодоров, управител на фирмата, която доставя машините за изборите в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS.

Гаранционната поддръжка, с която е ангажирана фирмата, става не по време на вота, а преди това, обясни той. 

По думите му за предстоящите избори комуникацията с ЦИК, за да се направи профилактика на дефектирали машини, вече е започнала. Самата профилактика обаче - още не. „Когато някой нещо трябва да прави, той трябва да бъде проверен от всички скужби – МВР, ДАНС", посочи Тодоров.

Радев: От огромно значение е тези избори да излъчат устойчиво и отговорно управленско мнозинство (ВИДЕО)

Той допуска, че служителите се проверяват за досиета в службите. "Те не  ни дължат обяснения –казват: "Този - да, този - не". Ако са те спрели с 0,5 промила, примерно, това ти се записва някъде и може да бъде решено, че ти си не много благонадежден, ако си позволяваш да караш пил", разказа Тодоров и у уточни, че миналата година са били проверявани 3,4 пъти.

"Проверката се очаква да започне до дни, то е в ресора на службите. Предполагам в ресора на министър Демерджиев", каза още управителят на фирмата.

Машините са толкова, колкото имаше и преди, добави той: 

„Ако някога парламентът реши да се действа еднотипно и в малките населени места, където са малките секции, биха могли да закупят още около 2000 машини, за да се покрият и секциите с под 300 избиратели. Но това е тема за следващия парламент, ако въобще на някой му е важно".
NOVA NEWS