Измина една година от смъртта на журналиста
Навършва се една година от смъртта на Милен Цветков. През 2020 г. навръх Великден журналистът загина, след като джип се заби в колата му с 99 км/ч. Според разследването, освен с превишена скорост, шофьорът е карал и под въздействието на силен коктейл от наркотици.

Година след смъртта му: Излиза книга за Милен Цветков (ВИДЕО)

Обвиненият за смъртта на журналиста вече е подсъдим. Кристиан Николов е обвинен, че е причинил смъртта на Милен Цветков при евентуален умисъл заради което може да получи и доживотен затвор, предава NOVA.

„Делото върви с много добри темпове. Съдебният състав успява да осигури скоростно разглеждане. Миналата седмица разпитахме цели 13 свидетели”, каза Менко Менков, адвокат на близките на Милен Цветков.

Роднини и приятели почетоха паметта на Милен Цветков (ВИДЕО)

Но през последния месец делото беше отлагано няколко пъти. Първо, подсъдимият се разболя от коронавирус, а после адвокатите му имаха здравословни проблеми. Кристиан Николов обаче намери време да изкаже съболезнования на близките на журналиста.

„Кристиян не е този черен дявол, който го направиха преди делото да влезе в съда. Очевидно е, че той е направил, каквото е могъл, за да помогне на Милен Цветков”, каза Константин Симеонов, адвокат на Кристиан Николов. Това обаче тепърва ще се установява по делото.

Няма нарушения по досъдебното производство по делото за смъртта на Милен Цветков

„До този момент само приятелката му твърди, че той му е оказал помощ. Двама от очевидците казват, че подсъдимият е положил, единият казва за обувка, другият казва за някаква дреха под главата на Милен Цветков”, обясни Менко Менков.  

„Нашето общество е настроено така, че никой не иска кръв срещу кръвта. По-скоро трябва да има обективно наказание. Защото това, което видяхме на миналия Великден беше екзекуция. Екзекуция на едно оживено място в София”, каза журналистът Мирослава Иванова.

Съдът започна с нови разпити по делото за смъртта на Милен Цветков (ВИДЕО)

Водещата на предаването „На кафе” Гала не иска да си спомня за последния ден на Милен Цветков. Спомня си за първа им среща. „Тя се случи в „Дианабад” на стъпалата на студията. Тогава там се намираше телевизията.

Милен бе избран да води сутрешната програма, а аз да поема след него. Бях изключително уплашена, притеснена, а той - въодушевен, емоционален от това, което му предстои”, разказа тя.
nova.bg