Настоящият директор на "Пирогов" Валентин Димитров обяви, че отново ще се кандидатира за поста.

"Аз бях казал в едно интервю, че имам намерение да не се кандидатирам. Това беше доста назад във времето. Но на фона на това, което се получи и на базата на желанието на една голяма част от персонала на "Пирогов", които дойдоха лично и заявиха подкрепата си и желанието им аз да се кандидатирам, аз не мога да излъжа очакванията на тези хора и така или иначе ще си подам документите и ще участвам в това състезание", заяви той пред БНТ.

Здравният министър отмени заповедта за уволнение на директора на „Пирогов“

"Пирогов е институция. Всеки плюе "Пирогов", но когато има нужда, подсъзнателно, първосигнално, първото нещо, което му идва е "Пирогов", заяви шефът на болницата.

Уточни, че го нарича "състезание, защото то е отворено за всички, които имат желание да се кандидатират". "Така, че какъв ще бъде резултатът - това е конкурс", допълни Димитров.

Протест пред здравното министерство с искане за отстраняването на директора на „Пирогов“

Според настоящия шеф на "Пирогов" болницата към този момент се е "успокоила" и е продължила да се развива по правилния начин.

"И работата да се развива и да надграждаме това, което е и това показват резултатите. През това време излязоха и всички проверки с всички нелепи обвинения от страна на предния министър срещу "Пирогов" и лично срещу мен за злоупотреби, което за мен е най-важно. Аз съм човек, който вярва в правовата държава и смятам, че хората трябва да говорят и само с документи и с факти", каза шефът на "Пирогов".

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня

 
БНТ