Десетки болни чакат да се реши проблемът с болницата по ендокринология
Десетки болни чакат да се реши проблемът с болницата по ендокринология / снимкa: Sofia Photo Agency
Десетки болни чакат да се реши проблемът с болницата по ендокринология
18965
Десетки болни чакат да се реши проблемът с болницата по ендокринология
  • Десетки болни чакат да се реши проблемът с болницата по ендокринология

Вече две седмици Университетската болница по ендокринология в София не функционира, защото няма сграда, в която да извършва дейността си. Нейният директор, професор Сабина Захариева, обясни за Дарик, че десетки болни чакат да се реши проблемът със сградата на лечебното заведение, за да могат да бъдат оперирани. Ендокринологията беше преместена в „Майчин дом”, защото организацията на евреите „България-Шалом” спечели дело за собствеността на старата сграда. Оказва се, обаче че и в „ Майчин дом” помещенията, предназначени за ендокринологията, не могат да функционират, защото нямат Акт 16.

 

Вече две седмици пациентите на болницата по ендокринология няма къде да бъдат лекувани. Професор Сабина Захариева обясни, че спешните случаи са прехвърляни към „Пирогов”: „Има много пациенти, които питат, интересуват се и недоволстват, но обстоятелствата наложиха това забавяне. Имаше доста проблеми при приемането на Акт 16, три заседания, днешното е третото”.        

 

На днешното заседание между директорите на „Майчин дом”, болницата по ендокринология и здравното министерство е решено веднага след празниците сградата да получи Акт 16. Професор Захариева увери, че до две седмици лечебното заведение ще започне да приема пациенти.