Депутатите да са 150, предлага ССД
Депутатите да са 150, предлага ССД / снимка: Sofia Photo Agency
Броят на депутатите в следващия парламент трябва да е 150. Това коментира в Русе лидерът на Съюза на свободните демократи Стефан Софиянски по повод промените в избирателния закон. Ако тази промяна стане факт, трябва да се въведе и задължителност на избирателната система, смята той.

Сред предложенията на ССД е и въвеждането на задължително присъствие в парламента и пълен работен ден на депутатите. Трябва да отпадне петъчният парламентарен контрол, който в момента е пълна пародия, смята лидерът на партията. Контролът може да се осъществява от малки комисии, които да се отчитат веднъж месечно пред Народното събрание.

Стефан Софиянски заяви още, че нов вот на недоверие към правителството е задължителен, като не трябва да се чака докладът на Европейската комисия. Основният мотив този път ще бъде неангажираността и неспособността на Министерския съвет да реализира в интерес на българите членството на страната в ЕС.

Ако аз бях кмет на София никога нямаше да дам разрешение за провеждането на гей парад. Това каза по повод на провелия в столицата гей парад, който предизвика възмущение у мнозина. „Не различавам позицията си от тази на Боян Расате. Тези хора имат право на личен живот и на избор, но нещо, което е отречено от Библията и е противоприродно, няма право на публичност, коментира Софиянски. „Това е все едно да има парад на джебчиите и те да развяват откраднатото, защото тези хора крадат морал", каза още бившият кмет на София.

Други новини от Русе