Иван Демерджиев
Иван Демерджиев / БГНЕС
В същото време ни дава малко повече възможности да заловим лица, които се занимават с тези деяния, уточни Демерджиев
Повече спекулациите, повече са престъпните посегателствата по отношение на честността на вота при хартиеното гласуване.  Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев пред журналисти в парламента.

На въпрос дали връщането на хартиената бюлетина прави  работата на МВР по гарантирането на честността на вота по-трудна, Иван Демерджиев каза, че в този случай са много
В същото време ни дава малко повече възможности да заловим лица, които се занимават с тези деяния, уточни Демерджиев.

ЦИК препоръча избори на 2 април

На въпрос дали би останал в служебния кабинет, вътрешният министър Иван Демерджиев каза пред журналисти в парламента, че ако името му фигурира в указа на президента за назначаване на служебния кабинет, с най-голямо удоволствие ще продължи да изпълнява функциите си със същата отговорност.

Той каза, че не са водили такива разговори. Попитан какви ще са приоритетите, ако остане министър, Демерджиев посочи, че има много неща за вършене.

"Нека да изчакаме произнасянето на президента по темата, защото не е добре сега да си измислям приоритети без да ми е гласувано това доверие и да ми е дадена тази отговорност", добави служебният министър.

Той каза, че ако бъде министър на вътрешните работи, основните усилия на МВР ще бъдат хората, които стоят зад деянията, свързани с изкривяване на вота, да бъдат изобличени и заловени. Според Демерджиев хартиената бюлетина изправя разследващите пред предизвикателството да се борят с много по-голям обем престъпност, но им дава възможност и да заловят по-голяма част от хората, които се занимават с тези престъпления.
Никол Николова/БТА