Църквата не одобрява концерта на Лейди Гага у нас
Църквата не одобрява концерта на Лейди Гага у нас / снимка: Reuters
Църквата не одобрява концерта на Лейди Гага у нас
53026
Църквата не одобрява концерта на Лейди Гага у нас
  • Църквата не одобрява концерта на Лейди Гага у нас

Църквата не одобрява концерта на Лейди Гага у нас. „Не бива да се прокламира онова, което е грях", такова мнение изрази пред Дарик Знеполският епископ Йоан, който е викарий на Софийския митрополит, за хомосексуалните внушения от песните и поведението на звездата. Той уточни, че Светият Синод не е обсъждал въпроса, но не изключи темата да се дискутира. Преди три години в декларация църквата се обяви срещу концерта на Мадона в столицата.

„Знаете нашето мнение по тези въпроси. Всеки има разум да си прецени, да види, но вие знаете нашето мнение какво е. Няма да бъдем разбрани никога, да го речем, но ние пък не може да се съобразим никога с нещо, което не е в рамките на това, което е установено от Бога като принцип. Така е разпоредил Бог да бъде в нашия живот, така е сътворил човеците - мъж и жена, затова в много отношения и в Стария завет още колко проблеми са имали хора за подобни грехове", каза епископ Йоан. Той изрази мнение, че светът в момента прокламира свободата, но тази свобода е „погрешно разбрана".

„Всеки има благоразумие, всеки е отговорен за собствения си живот пред Бога и за избора. Ние против човеците нямаме нищо, изборът не одобряваме. Всеки има право да избере едно, друго, но като го избере, си носи отговорността. Не бива да се прокламира онова, което е грях и това да става изява на нашето общество. Това е опасно", каза още епископът.