БТК преименува безплатно телефонни постове до края на 2006
БТК преименува безплатно телефонни постове до края на 2006 / netinfo

Българската телекомуникационна компания /БТК/ започва нова инициатива в услуга на своите клиенти. От днес всички домашни и бизнес абонати на компанията ще могат да актуализират имената на титулярите на телефонните си  постове абсолютно безплатно, съобщиха от БТК.

Така клиентите ще могат да спестят до 24 лв. от своя бюджет. Статистиката на компанията показва, че всеки месец в БТК-центровете постъпват над 5000 заявления за тези две услуги,
се посочва в съобщението.

Отбелязва се, че бизнес абонатите ще могат да използват и възможността да уеднаквят различията в имената, под които се водят телефонните постове на офисите им в цялата страна, с което допълнително ще улеснят своето счетоводство.

Акцията за "Преименуване на телефонен пост" и "Преименуване на повече от 10 телефонни поста на един абонат едновременно от една и съща селищна телефонна мрежа" е в сила до края на годината.

Необходимите документи, които бизнес абонатите трябва да представят при подаването на заявление за преименуване, са копие от съдебната регистрация на фирмата, съдебно удостоверение за актуално състояние, копие от данъчна регистрация и БУЛСТАТ, както и нотариално заверено пълномощно, ако има необходимост от това.

При домашните клиенти на БТК най-често се налага преименуване при промяна в името на абоната. Също така настъпва промяна в името, когато телефонният пост от домашен става
служебен или обратното. Променя се името на титуляра и при смяна на собствеността на недвижим имот. Такава възможност се дава и на наематели, когато собственикът на имота им е предоставил това право, обясняват от БТК.