/ БГНЕС
Всеки тича по своята писта и е силен в своята тема, но е слаб, защото е сам, мотивира се Корнелия Нинова
Още в първия работен ден на парламента червената лидерка Корнелия Нинова остро разкритикува управляващите и обяви, че левицата продължава да работи за свалянето на правителството. Тя определи призива на управляващите за консенсус по важните за страната теми като „неискрен“ и като „лозунг, който използват, когато са притиснати в ъгъла“. Нинова отсече, че алтернатива винаги има и призова всички партии в парламента, както и извънпарламентарните, да работят за смяна на управлението.

„Промяната за България и за живота на българския народ преминава през промяна на управлението.

Обръщам се към другите партии, към извънпарламентарните партии, към граждански движения – всеки тича по своята писта и е силен в своята тема, но е слаб, защото е сам.

ГЕРБ: През тази година няма да има предсрочни избори


При всички нас има кадърни и почтени, да се опрем на тях и да имаме една обединяваща идея – да сменим това управление и да променим живота на хората. Да гарантираме растеж и благополучие на хората“, призова соцлидерката в декларация от името на ПГ на БСП.

По думите й новата сесия започва с криза - поредна девета смяна на министър, криза с водоснабдяването, обвинения в източване на Здравната каса, а България била „превърната в сметището на света“.

Цвета Караянчева в първия работен ден на депутатите: Повече разбирателство в НС

„Гасите пожари, които сами подпалвате. Управлението не е гасене на пожари, а работа и контрол.

Вместо стабилност и развитие, има хаос и застой и това не може да продължава. Не вярвайте на лъжи и манипулации, че БСП влиза в договорки за крепене на това правителство. Работим за сваляне на това правителство. То освен безхаберно и некомпетентно, вече е вредно за България“, заключи Корнелия Нинова.