/ БГНЕС, архив
БСП продължава да пита кои са депутатите наркотрафиканти?
95290
БСП продължава да пита кои са депутатите наркотрафиканти?
  • БСП продължава да пита кои са депутатите наркотрафиканти?
БСП се обръщат към главния прокурор Сотир Цацаров с искане да вземе отношение по повод думите на премиера Бойко Борисов, че в парламента има хора, замесени в наркотрафик и купуване на гласове.

"За ПГ на БСП е недопустимо в Народното събрание да има депутати, замесени с наркотрафик и купуване на гласове", изтъкна Попов. Затова народните представители молят главния прокурор да извърши всички необходими действия, съгласно закона, включително и да разпита премиера Бойко Борисов кога, от къде, от кого, как и при какви обстоятелства е получил информацията за такива депутати и кои са въпросните лица.
 
Борисов: В парламента има хора, замесени с наркотрафик и купуване на гласове

Когато прие оставката на здравния министър проф. Николай Петров, премиерът заяви, че това е морален жест. И добави, че с незаконна дейност се занимавали други хора в парламента. "В парламента продължават да седят хора, които са замесени в наркотрафик, хора, които са купували гласове от затворници, хора, които наричат българите дебили", каза тогава Борисов.

Още тогава от БСП призоваха министър-председателя да каже кои лица конкретно визира.

Прокуратурата няма да търси наркотрафиканти в парламента

Веднага след призива на левицата обаче Сотир Цацаров заяви, че прокуратурата няма да търси наркотрафиканти в парламента. Според него трябвало да се прави разлика между реални сигнали до прокуратурата и политически изказвания.
 
Междувременно днес говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че Върховната касационна прокуратура е започнала проверка по повод думите на премиера, че в парламента има хора, които са замесени в наркотрафик.
 
Проверката е започнала по сигнал от Гражданско движение "Борец" и от движение "Възраждане". До обяд днес сигнал от БСП не е получаван, посочи Арнаудова. Тя уточни, че ако и от "Позитано 20" поискат проверка, то сигналът на БСП ще бъде присъединен към другите два.