За тези седем месеца закрихме специализираните бухалки, уредихме независимост на европейските делегирани прокурори, а екипът на Надежда Йорданова подготви механизъм за разследване на главния прокурор и още доста изменения, вкл. сигурно случайно разпределение на дела. Това заяви бившият министър на електронното управление Божидар Божанов относно предизборната програма на ГЕРБ за съдебната реформа, в която отправят критики към "Продължаваме промяната" и "Демократична България".

"Създадохме и комисия за промени в Конституцията във връзка с правомощията на главния прокурор, в която ГЕРБ отказаха да участват. След като 7 месеца браниха всяка алинея правомощие на Гешев, сега се сетили за съдебната реформа", пише още Божанов.

ГЕРБ: Ще предложим нов орган, който да разследва главния прокурор

"Като бонус си взели от нашия проект за изменение на Конституцията от 2020г. възможността за индивидуална конституционна жалба и я предлагат като своя идея. Не че е толкова лошо да се "берат" от нашата програма и да представят идеите за свои, но опитът показва, че накрая гласуват "против", допълва още той.

"При всички положения ние ще продължим да водим идейно и комуникационно реформата на правосъдието", заявява още той.