/ Министерския съвет
Първи коментар на премиера Бойко Борисов за протеста в събота дойде от Габровско. Той каза, че всеки има право на мнение и това е признак на демокрацията. Министър-председателят посети Габрово, заедно с вицепремиера Томислав Дончев. Те посетиха язовира, който захранва Габрово и региона.

„Недоволни винаги има. Щом могат да си изразят мнението, значи има демокрация. Родителите на сегашните демократи тогава ни смазваха. Буквално ни смазваха. Виц не можеше да кажеш за бай Тошо или за партията. За вицове арестуваха", каза Борисов.
 

 

Публикувахте от Бойко Борисов в Неделя, 4 октомври 2020 г.

Премиерът коментира и ситуацията с коронавируса. Кабинетът ще отдели 460 млн. лв. за здраве през следващата година, а финансовата подкрепа от 1000 лева за медиците на първа линия ще продължи.

Борисов посочи колко е важно да не се вдига броят на заразените с COVID-19 и апелира към кметовете да продължават да вземат необходимите мерки. Не затваряме нищо, напрягаме максимално медицинската система, коментира министър-председателят и допълни, че затова са предвидени и повече средства за здравеопазване в следващия бюджет. Според него е важно да се пази и психическото здраве.

Предполагам как се чувстват хората, като гледам как се затваря Мадрид например, представете си да излезем и да затворим София в пълна карантина - не ни минава и през акъла, коментира той. Въпреки че сме заявили, че няма да го правим, хората все пак това ги тревожи, отбеляза премиерът. Главоломно се вдига ръстът по цяла Европа, затова е важно да се обяснява какво правим, за да преминем през този ужас, посочи той.

Борисов запозна обиколката си из региона с посещение на новия храм в Габрово „Св. Св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских“.
 

С красивия иконостас и завършените живописни стенописи църквата „Св. Св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских“...

Публикувахте от Бойко Борисов в Неделя, 4 октомври 2020 г.

Той бе посрещнат от свещеника в новизградения храм.

Министър-председателят се прекръсти навлизане в църквата и целуна ръка на свещеника. Борисов се възхити на красотата на християнската обител.
 

 

Публикувахте от Бойко Борисов в Неделя, 4 октомври 2020 г.
 
 

В близост до Габрово имах много приятна среща със запалени туристи и любители на природата. България има много прекрасни...

Публикувахте от Бойко Борисов в Неделя, 4 октомври 2020 г.