Моите очаквания са да спре ограбването от джобовете на българите от бензина и нафтата - още от миналата година. Това каза Бойко Борисов от полигона "Ново село".

"Бензинът и нафтата стигаха над 4 лева при дерогация на най-евтиния петрол. И какво се оказа, че докато управлявахме ние половината петрол е бил руски, а в същото време на санкции и война - преработката на руския петрол е стигнал 100% и са реализирани огромни печалби. От джобовете на българите са измъкнати реални левове", допълни той.

За и против дерогацията: Вижте какви са мненията на различните парламентарни групи (ОБЗОР)

Според него това е политиката вече втора година и категорично заяви, че ГЕРБ-СДС искат да спрат дерогацията за „Лукойл”. "Знаят, че ви ограбват, подкрепя се това. Късат си ризите, буквално ще падне правителството, ако падне дерогацията. Излиза, че става въпрос за милиарди левове. Факт е, че сме ограбени", заяви Борисов.

Според Бойко Борисов ПП-ДБ са загубили на изборите. "Да си го кажем честно - в София, ако не ги бяхме подкрепили, нямаше да имат кмет. Във Варна ние направихме грешка", каза лидерът на ГЕРБ.