Борисов между президента и Сидеров
Борисов между президента и Сидеров / Sofia Photo Agency

Столичният кмет Бойко Борисов отказа да застане между настояването на Президенството за спиране на мероприятията на партия „Атака” в близост до сградите на площад „Независимост” и категоричния отказ на партийния лидер Волен Сидеров да се съобрази с молбата на столичната администрация за намаляване на шума на общественото място.

„Както не се поддадох на натиска от президентството да спра протестните действия на „Атака", така няма да се поддам и на натиска на Волен Сидеров да толерирам нарушаването на обществения ред и смущаването на работата на институциите", заявява кметът, цитиран от пресцентъра на Столичната община.

„Като кмет на Столична община аз съм длъжен да съблюдавам спазването на обществения ред на нейната територия. Колкото до протеста – в историята на България няма по-дълго разрешение за провеждане на опозиционен протест. Ще използвам възможността да напомня на г-н Сидеров, че точно с гласовете на общинските съветници от „Атака" беше свален председателят на Общинския съвет в Пловдив Йордан Кюмюрджиев и управлението на града беше предадено в ръцете на БСП", допълва Борисов.

Пресцентърът на общината напомня, че „Атака" провежда протестите си пред Археологическия музей от 28-ми юли тази година.