Бойко Борисов и Томислав Дончев се срещнаха с учени от БАН
Бойко Борисов и Томислав Дончев се срещнаха с учени от БАН / пресцентър, правителствена информационна служба
Научните среди са включени в борбата срещу разпространението на коронавируса
Бойко Борисов се срещна с учени от Българската академия на науките. Премиерът благодари на представителите на научните среди у нас, които подпомагат работата на Националния оперативен щаб в дейността им за ограничаване на разпространението на COVID-19 у нас. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

На срещата присъстваха и вицепремиерът Томислав Дончев, директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР комисар Никола Николов и председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Прогнозата на БАН: Ако спазваме карантината, до 2-3 месеца ще се справим с коронавируса

"От БАН ни предоставят изчисления на база подадените данни от другите държави. Така те изготвят сценарии за развитие на ситуацията в България. На база на техните анализи Щабът може да взима по-точни решения и да се прецени дали да се продължи със затягането на мерките", написа Борисов на профила си във Facebook.
 
 

Много съм благодарен на професорите от БАН, които подпомагат работата на Националния оперативен щаб в дейността им за...

Публикувахте от Бойко Борисов в Четвъртък, 19 март 2020 г.

По-рано на брифинг в Министерския съвет проф. Николай Витанов от Института по механика към БАН прогнозира, че след около 3 седмици ще имаме хубави новини, а очакванията са след около 2-3 месеца България да е преминала тази криза.