БЛС иска анекс на цените на касата за медицински и дентални дейности
БЛС иска анекс на цените на касата за медицински и дентални дейности / Sofia Photo Agency
Решението за 10% увеличение на цените, които Националната здравноосигурителна каса заплаща на лекарите за всички видове медицински и дентални дейности от 1 октомври не ни удовлетворява. Това заяви в Шумен председателят на Българския лекарски съюз д-р Андрей Кехайов.

„Категоричното ни искане е да се анексират цените и през 2009 година да стъпим с такива цени, които обещаха всички управляващи. При неизпълнение на тези искания организационният комитет на национално ниво, в лицето на БЛС, Българската организация на професионалистите по здравни грижи, Българския фармацевтичен съюз и пациентки организации, ще пристъпи към подготовка и на крайни действия”, каза още Кехайов.

Той допълни, че БЛС, воден от желанието си за конструктивен диалог, ще предприеме нова стъпка, като създаде отдел към Съюза за обучение на кадри за всички нива в управлението в системата на здравеопазването. Кехайов обясни, че за обучението ще бъдат поканени европейски лектори. Според председателя на БЛС в момента в българското здравеопазване има липса на професионален административен капацитет.

Други новини от Шумен