/ БГНЕС
Десетки хора се събраха днес в зала „България“, а след това и в църквата „Свети Седмочисленици“, за да изпратят големия композитор Тончо Русев.

Отиде си композиторът Тончо Русев (ВИДЕО)
 

Създател на едни от най-мелодичните български песни, той остава в сърцата не само на известните изпълнители, които са работили с него, но и на младото поколение.
 
Роден в Бургас, учил в Музикалната академия в класа на професор Карпаров, оркестрант на Бургаския симфоничен оркестър и на Софийската опера, автор на хиляди обичани песни.

поклонение Тончо Русев
БГНЕС

поклонение Тончо Русев
БГНЕС

Тончо Русев събра и в последния си път едни от най-популярните български певци, както и своите близки. Сред тях бяха Данчо Караджов от „Сигнал“, Драго от „Фамилия Тоника“, Веселин Маринов, Орлин Горанов, Росица Ганева, Искра Радева, Михаил Белчев и съпругата му Кристина, Панайот Панайотов и още много други.

поклонение Тончо Русев
БГНЕС

„Тончо Русев беше голям приятел на „Сигнал“ и има нещо много символично. Точно преди 40 години в зала „България“ представихме песента „Може би“ и след 40 години го изпращаме към вечния му дом. С него си отиде една епоха на прекрасната българска музика и за съжаление никой повече няма да повтори това, което той правеше през живота си“, каза Данчо Караджов от „Сигнал“.
 

„Аз съм много благодарен, че съдбата ме срещна с Тончо и успях да изпея негови песни. Обичам го и съм му благодарен и на него, и на съдбата. Всички негови песни са невероятни. Аз изпях „Кой ще каже какво е любов“, сподели Драго от „Тоника“.
 

Песните на Точно Русев вълнуват, при това не само хората, които са израснали с тях. В това се уверихме, когато срещнахме пред църквата Свети седмочисленици и 11 годишния Драгомир:
 
„Лили Иванова, Васил Найденов, всички те са пели от неговите песни. Има даже и филм за неговия живот. Той е свирил много добре на тромпет. Той първо е искал хубава мелодия, после е искал хубав текст с рима и най-накрая е искал известен певец от България да я поднесе“.
 

поклонение Тончо Русев
БГНЕС