Бебешка каша с опасни микроорганизми на пазара
Бебешка каша с опасни микроорганизми на пазара / netinfo

Опасни за живота на децата микроорганизми са открити в партида от млечната каша ”BEBI” с ябълка, съобщи началникът на Отдел ”Контрол на хранителни обекти и храни” на РИОКОЗ Пловдив д-р Владимира Стефанова.

Тя уточни, че бактериите могат да предизвикат стомашно-чревни интоксикации. Майките, закупили от храната с партиден № 149805629257, незабавно да връщат наличните количества, предупреди д-р Стефанова.

Млечната каша ”BEBI” се произвежда в Словения и се дистрибутира в страната от благоевградска фирма. Министерството на здравеопазването е уведомило Брюксел чрез Европейската система за бързо съобщаване в случай на опасност за човешкото здраве от храни.

Опасната каша е открита в Пловдив след лабораторен анализ при рутинна проверка в търговски обект. Дистрибуторът за града е посочил няколко големи хипермаркета, в които е пласирал продукта. При проверката на инспекторите се е оказало, че количествата са продадени.

Върху опаковките на опасната партида от млечната каша ”BEBI” е изписана дата на производство 18.07.2006 година. Всички РИОКОЗ в страната са уведомени да предприемат мерки за изтегляне на наличните количества, каза още д-р Стефанова.