Тежка катастрофа е станала на 3 май вечерта край монтанското село Смоляновци. След сблъсък с ТИР автобус с пътници е паднал в дере. При инцидента по информация на полицията има една жертва, а 11 души са пострадали и са откарани в болницата в Монтана. Бременна жена е в тежко състояние.
 
Около 19.30 часа в полицията е постъпил сигнал за тежък пътен инцидент край монтанското село Смоляновци, съобщават от МВР.
 
Заради несъобразена скорост ТИР е поднесъл на мокър участък от главен път Е-79 между Видин и Монтана малко след отбивката за село Смоляновци. ТИР-ът е станал неуправляем и се е ударил в идващ насреща автобус на фирма "Монтана АТ", движещ се по линията София-Белоградчик. При удара автобусът е излязъл от пътя и е паднал от 2 метра в дере край пътя.
 
На място е загинала една жена, която при удара е изхвърчала от автобуса и е била притисната от него при падането. Други 11 души от пътуващите в автобуса са ранени и са откарани с линейки в болницата в Монтана, съобщава БТА, като се позовава на полицията в Монтана.

Пациентите, постъпили в лечебното заведение, са с фрактури на крайници, с травми на гръден кош, с травми на шийни прешлени. Бременна жена в осмия месец е приета в тежко състояние в АГ-отделението, казаха пред NOVA от болницата.
 
Шофьорът на ТИР-а е тестван за алкохол, пробата е отрицателна. Предстои да му бъде направен и тест за наркотици.
 
Заради катастрофата път Е-79 е затворен за движение, на място се правят огледи от полицейски екипи. Движението между Монтана и Видин е пренасочено по маршрута Монтана-Брусарци-Арчар-Видин.