Апелативният съд също оправда Александър Томов
Апелативният съд също оправда Александър Томов / снимка: БГНЕС, архив

Софийският апелативен съд (САС) потвърди присъдата на Софийския градски съд (СГС) по делото срещу Александър Томов, Александър Гарибов, Иван Иванов и Божко Бонев.

През февруари тази година СГС им определи изцяло оправдателна присъда, съобщиха от САС.

Четиримата са подсъдими за длъжностно присвояване на средства в особено големи размери, недвижими имоти, вещи, машини. Решението на САС все още не е окончателно и може да се обжалва и пред Върховния касационен съд (ВКС).

Делото срещу Томов се гледа за втори път. През януари 2011 година СГС постанови, че Александър Томов и Иван Иванов трябва да лежат в затвора по 9 години. Подсъдимите Александър Гарибов и Божко Бонев бяха оправдани.

Софийският апелативен съд обаче отмени изцяло присъдата на Софийския градски съд срещу Александър Томов, Александър Гарибов, Иван Иванов и Божко Бонев и върна делото за ново разглеждане от друг състав на същия съд. Като основна причина за това магистратите сочат, че в мотивите на градските съдии се съдържат коренно противоположни правни съждения за едни и същи обстоятелства, които касаят цялостния извод за виновност и невиновност по случая.

Източник: БГНЕС