Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / БГНЕС
5-годишно момченце от брациговското село Исперихово се е удавило в Стара река дни преди трагедията с двете сестрички от Панагюрище. Тялото му било намерено след три денонощия издирване, в което се включили десетки доброволци и опитни пещерняци, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов.

8-годишно дете се удави, търсят сестричката му

Инцидентът е станал на 4 юли. Детето било оставено да си играе край реката през деня, после изчезнало. Близките му се опитали да го търсят, но напразно. Сигналът на 112 бил подаден едва 8 часа по-късно – към 22 часа вечерта.

Веднага била организирана акция за издирване на детето. Били мобилизирани всички служители на полицейските управления в Пещера и Брацигово, както и колегите им от пожарните служби. Включили се и пещерняци от Българската асоциация по спелеология, които с канута обикаляли реката, за да търсят, както и десетки доброволци, главно от махалата, в която е живяло момченцето.

Дете на близо 2 години се удави в шахта

Операцията продължила повече от 3 денонощия. В крайна сметка момчето било намерено от пожарникари чак в околностите на град Кричим в края на миналата седмица.

От дирекцията на полицията апелират да не се оставят малчугани без надзор и да не им се позволява да играят край реки, канали, язовири, които са особено опасни при обилни валежи, каквито има в последните дни. А при съмнение, че може да се е случило нещо лошо, близките да сигнализират навреме, призовават още от дирекцията на МВР.