46-годишен рибар се удави в микроязовир край Добрич
46-годишен рибар се удави в микроязовир край Добрич / снимка: DarikNews.bg, архив

46-годишен добричлия се удави в микроязовира край село Плачи дол, близо до Добрич, съобщиха от полицията. Сигналът за трагичния инцидент е получен около 17.40 ч. на 1 юни. След като употребил алкохол, мъжът, който бил с приятели на риболов, въпреки забраната, е влязъл да плува в неохранявания водоем.

Другите видели, че 46-годишният влиза във водата, но после изчезнал. Веднага са били уведомени органите на реда. Извършено е претърсване на брега и издирване с лодка, но човекът не е бил намерен. Тъй като местното управление на Пожарната не разполага с необходимата апаратура за гмуркане, са били повикани водолази от ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението” от Варна. „Водата в този микроязовир е мътна, има много тиня, няма никаква видимост и това затрудни издирването. Водният обект бе претърсван метър по метър”, коментира за Дарик гл. инспектор Дарин Димитров.

На 3 юни около 10.25 ч. трупът на удавеният мъж е намерен. От извършения оглед не са открити улики за насилие. Образувано е досъдебно производство по описа на Второ РУП-Добрич.

Новини от Добрич