Министерство на туризма
Министерство на туризма / Министерство на туризма, пресцентър
20 съоръжения са разположени върху морски плаж „Слънчев бряг – юг“ без да са предвидени с одобрената от министъра на туризма схема. Това сочат резултатите от проверка на експерти от Министерството на туризма и ДНСК миналата седмица, съобщават от ведомството, отговарящо за туризма.

За тези съоръжения не са издавани и разрешения за поставяне от главния архитект на община Несебър, по информация на присъстващите служители на общината. Сред обектите, които са разположени без необходимите одобрения са лампи, паркинги, навеси, бариери, волейболно игрище, трибуни, детски пясъчник, алея за транспортна връзка и др.Всички съоръжения, които не са включени в одобрената схема от министъра на туризма и са поставени без разрешение на главния архитект, трябва да бъдат премахнати.

Махат незаконни заведения от плажове в Шкорпиловци

Експертите са инспектирали и петте увеселителни заведения на плажа
: THE ONE, La Cubanita, Cacao beach, Del Mar и BEDROOM. Те отговарят на предвидените в схемата конфигурация в план и местонахождение.

Ежегодно през активния летен сезон се извършва и измерване от лицензирани геодезисти на площите на преместваемите обекти и допълнителните търговски площи към тях на територията на морските плажове.

Симеонов нямал спор с Ангелкова, а разминавания кое е законно и кое не

Предстои в периода юли-август  да се измерят площите на поставените обекти на плаж „Слънчев бряг – юг“. В случай че бъдат установени нарушения, от министерството ще се предприемат действия за отстраняването им чрез предписания към концесионера. Ако той не предприеме нужните действия, нарушенията ще се отстранят със заповед на кмета на община Несебър.