UniCredit Bulbank - най-голямата банка
UniCredit Bulbank - най-голямата банка / netinfo

„UniCredit Bulbank” ще е името на новата банка, която ще бъде създадена от сливането на „Булбанк”, „HVB Bank Biochim” и „Хеброс Банк”. Водещото наименование “UniCredit” ще бъде свързано пряко с имената на банките от Централна и Източна Европа, които са част от UniCredit Group.

Високата оценка на влиятелната местна търговска марка “Булбанк” е признание към значението на силното местно ноу-хау за качественото и професионално обслужване на клиентите”, каза председателят на Управителния съвет и главен директор на “Булбанк” Левон Хампарцумян. Той ще заеме същата позиция и в новата „UniCredit Bulbank”. „Булбанк”, „HVB Bank Biochim” и „Хеброс Банк” имат общи активи от 3.4 милиарда евро и над 1.1 милиона индивидуални и корпоративни клиенти.

UniCredit Group е една от най-големите европейски банки, която развива дейност в 20 основни страни. Групата има 7000 клонове и офиси, които обслужват 35 милиона клиенти. В рамите на групата BA-CA е отговорна за операциите в Централна и Източна Европа (без Полша).

Със своите 3000 клона в 17 държави UniCredit Group управлява най-голямата банкова мрежа в региона и предлага на клиентите си едновременно всички финансови услуги – от откриване и поддържане на банкови сметки до лизинг и от управление на активи до инвестиционно банкиране.