Стотици мениджъри подали молби да работят с Уорън Бъфет
Стотици мениджъри подали молби да работят с Уорън Бъфет / netinfo

През изминалата седмица в централата на компанията „Бъркшир Хатауей” започнаха да валят молби за работа от инвестиционни мениджъри, които искат да работят с легендарния инвеститор Уорън Бъфет, предаде АП. Пред агенцията самият Бъфет е заявил вчера по телефона, че молбите са вече стотици, предаде БТА.

Легендарният инвеститор, известен с прозвището "Оракулът от Омаха" обяви плановете си да наеме един или двама млади инвестиционни мениджъри в годишното

си писмо до акционерите, публикувано на 1 март тази година. Холдингът „Бъркшир Хатауей” планира един от мениджърите на над 60-те различни компании, влизащи в състава му, да стане главен изпълнителен директор на целия холдинг след смъртта на Бъфет, а един от инвестиционните мениджъри да стане главен инвестиционен директор на „Бъркшир Хатауей”.

В писмото си до акционерите 76-годишният Бъфет посочва, че през октомври 2006 г. бордът на „Бъркшир Хатауей” се е съгласил да се търсят външни кандидати за поста главен инвестиционен директор, понеже всички "вътрешни" кандидати са на възраст, твърде близка до неговата.