Станишев иска от Плугчиева доклад за състоянието на НАПИ
Станишев иска от Плугчиева доклад за състоянието на НАПИ / netinfo

Министър-председателят Сергей Станишев е разпоредил най-късно в двуседмичен срок вицепремиерът за усвояване на еврофондовете Меглена Плугчиева да му представи доклад за състоянието на Национална агенция „Пътна инфраструктура" и за предприетите конкретни действия за прозрачно, ефективно, етично и професионално управление на приоритетните проекти по изграждане и поддържане на пътната инфраструктура. Това е станало на среща на министър-председателя с вицепремиера Плугчиева, изпълнителния директор на НАПИ Димитър Иванов и представители на Надзорния съвет на агенцията, съобщи правителствената информационна служба.

На срещата премиерът се е запознал с междинен доклад за преструктурирането на НАПИ, представен му от ръководството на агенцията. Министър-председателят не е доволен от доклада на изпълнителния директор за координацията на действията на агенцията с министерствата на транспорта и на регионалното развитие и благоустройството, които управляват средствата по оперативните програми „Транспорт" и "Регионално развитие".

Вицепремиерът Плугчиева е докладвала за констатираните слабости при практическото управление на пътните проекти. Поради тази причина екип от заместник-министри на транспорта, на финансите и на регионалното развитие и благоустройството ще осъществява ежеседмичен контрол върху работата на НАПИ.