Синдикатите в „Кремиковци”: Някой се опитва да пречи
Синдикатите в „Кремиковци”: Някой се опитва да пречи / снимка: Sofia Photo Agency

Реално днес могат да бъдат изплатени заплатите на работниците в „Кремиковци”, но някой се опитва да пречи и да създава условия на хора и сили, които нямат нищо общо с интересите на държавата и комбината. Това заяви за Дарик лидерът на КНСБ в „Кремиковци” Васил Яначков по повод информацията, че премиерът Сергей Станишев и министрите на икономиката и на правосъдието ще изпратят сигнал до

главния прокурор Борис Велчев с искане за проверка в съдебната система по въпроса със синдиците в комбината "Кремиковци".

Според министъра на икономиката Петър Димитров сега в комбината няма оторизирани хора, които да могат да вземат решение и това е причината за неуреденото изплащане на обещаните заплати.

„Оторизирани хора има, всичко има. Според нас това е поредната схема на блокиране на „Кремиковци”. След като има решение на правителството, намерени са всички неща и възможности за решение, необходимо е съответните хора в управлението на страната да доведат докрай решението на правителството”, каза Яначков.

„Има ги парите осигурени, има го металът осигурен, има всички възможности, но се измислят пречки да се отнася въпросът във времето, за да не стане”, коментира синдикалният лидер в „Кремиковци”.

На въпрос няма ли да е късно, след като „Смарт груп” са заявили интерес и до средата на другата седмица евентуално ще има някакво развитие, Яначков отговори: „Ако нещата с плащането на заплатите се реализират, няма да е късно.”