ГКПП-Кулата
ГКПП-Кулата / БГНЕС, архив
Селскостопанските производители от област Серес в Гърция планират за днес провеждане на протест и блокиране на движението в района на Граничен пункт Кулата - Промахон, съобщиха от Министерството на външните работи.

Многоброен протест в Атина срещу Договора от Преспа (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
По информация на генералното ни консулство в Солун шествието се очаква да започне в 14:00 ч. в района на град Сидeрокастро, след което протестиращите ще се отправят към граничния пункт. Протестът е обвързан с гласуването на Споразумението от Преспа от гръцкия парламент и производителите приканват всички свои колеги от цяла Гърция да организират протести по места, за да се изпрати ясно съобщение към правителството.
 
Министерството на външните работи на България предупреждава, че е възможно образуване на колони от чакащи автомобили в района на граничния пункт.

Гръцкият композитор Микис Теодоракис с отворено писмо срещу Договора от Преспа
 
При евентуални затруднения в движението през Кулата своевременно ще бъде предоставяна информация на пътуващите, обявиха от Главна дирекция "Гранична полиция". От там припомнят, че най-близкият граничен пункт е Илинден - Ексохи.