Проекти за над 40 млн. лв. чакат отварянето на еврофондовете
Проекти за над 40 млн. лв. чакат отварянето на еврофондовете / netinfo

Проекти за над 40 милиона лева са подготвени и очакват старта на оперативните програми, съобщиха от Силистренската община. Усвояването на средства от еврофондовете е основният приоритет на администрацията за тази година.

Готови са работни и идейни проекти за саниране на 12 общински училища и детски градини и за цялостен ремонт на 84-километровата четвъртокласна пътна мрежа в района. Това са само част от намеренията на Силистренската община през тази година да кандидатства по оперативните програми на правителството за усвояване на евросредства, съобщи пред журналисти кметът Иво Андонов.

Той припомни, че през 2007 година в Силистра се очакват реални инвестиции по проекта за газификация и по линия на австрийската фирма, която ще изгради малката петролна рафинерия на река Дунав. Сред атрактивните проекти е и идеята за стимулиране на туризма в района чрез гостуването на именити музиканти.

По предварителна информация в края на юни в Силистра ще гастролира британски китарист Гери Мур с посредничеството на популярна българска музикална компания.