Печалбите на Дисни се свиха двойно
Печалбите на Дисни се свиха двойно / снимка: БГНЕС /

The Walt Disney Company, най-голямата медийна компания в света, сви чистата си печалба с 45% през второто финансово тримесечие, което приключи през март, съобщава агенция "Блумбърг".

Чистата печалба на Дисни е достигнала 613 милиона долара, което е 33 цента на акция, в сравнение с 1,13 милиарда долара, или 60 цента на акция, за същия период на миналата година. Приходите се намалели от 8,71 милиарда до 8,09 милиарда долара.

Приходите на Дисни от клоновете, занимаващи се с тематични паркове, са се увеличили с 12% до 2,41 милиарда долара; а тези от бизнеса, в който влизат каналите BC, Disney Channel и ESPN, са нараснали с 2% до 3,62 милиарда долара.

Подразделението за кабелна телевизия е увеличило постъпленията си с 4% до 2,2 милиарда долара, допълва БГНЕС. В сферата на киноиндустрията компанията е регистрирала приходи в размер на 1,44 милиарда долара, което е с 22% по-малко от миналата година. Според данните на Box Office Mojo LLC, касовите приходи в САЩ от филмите на Дисни, са достигнали през първото тримесечие 203,4 милиона долара.