Служебният министър на туризма доц. Стела Балтова обсъди неотложните мерки и действия за подготовка на зимен сезон 2021/ 2022 на работна среща в Банско с представители на бизнеса и държавни институции, съобщиха от Общината.

Проверки в страната за спазването на мерките

Министър Балтова увери, че се предприема необходимото, за да се гарантира успешен старт на ски-сезона и високо качество на зимния туристически продукт у нас, който да привлече гости от страната и чужбина, въпреки обстоятелствата, диктувани от пандемията.

В срещата участваха и представителите на трите най-популярни български ски-курорта - Банско, Пампорово и Боровец, които са важна част от облика на зимния туризъм на дестинация България и увериха министъра, че са готови за предстоящия ски сезон.

В обсъжданията се включи и заместник-кметът на община Банско Стойчо Баненски, които изрази оптимизъм към предстоящата зима с оглед на опита, който Банско натрупа от предходния зимен сезон в условията на COVID-19 и след успешното фестивално лято с голям брой туристи. Допълни, че е нужна повече помощ от държавата, тъй като Банско е двигател на икономиката на четири общини.

Въпреки протестите: COVID мерките няма да бъдат разхлабвани засега

От концесионера на ски зона „Банско“ увериха, че имат точна и ясна организация, и изработена стратегия за спазване на мерките. На срещата Министерството на туризма представи и планираните маркетингови активности за предстоящата зима 2021/2022.

Осигуряването на качеството на зимния туристически продукт ще бъде гарантирано с помощта на Комисията за защита на потребителите, БАБХ, РЗИ, ГД „Национална полиция“ и ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, които се включиха в дискусията с конкретни предложения и обсъдиха бъдещи съвместни действия.