Купуват сградата на Citigroup в Лондон за $ 2 млрд.
Купуват сградата на Citigroup в Лондон за $ 2 млрд. / netinfo

Британски консорциум за недвижимо имущество обяви, че се е споразумял да купи 42-етажната централа на Citigroup Inc. („Ситигруп”) в Лондон за 1 млрд. лири стерлинги(2 млрд. долара; 1,5 млрд. евро). Това е втората по големина сделка с недвижимо имущество, сключвана някога във Великобритания, предаде АП.

В консорциума участва Дерек Куинлан, който е основател на групата за инвестиции в недвижимо имущество Quinlan Private („Куинлан прайвит”) и компанията за инвестиции в имоти Propinvest („Пропинвест”), пише БТА.

Сградата е разположена в областта Кенъри Уорф и заема площ от 1,2 млн. кв. фута (366 млн. кв. метра), като цялата е наета от най-голямата в света банка Citigroup.

"Това е дългосрочна инвестиция в имущество, което е в отлично състояние и се намира в сърцето на новия финансов център на Лондон", каза Куинлан.

През април британската банка HSBC (Ейч Ес Би Си) продаде централата си в Кенъри Уорф на испанската Metrovacesa („Метровакеса”) за 1,09 млрд. бр. лири (2,18 млрд. долара). Това е най-голямата сделка за недвижим имот във Великобритания, припомня АП.