Британски работодатели осъдиха икономическата политика на Браун
Британски работодатели осъдиха икономическата политика на Браун / снимка: EPA/BGNES

11 ръководители на британски компании осъдиха правителството на премиера Гордън Браун и заявиха, че той "не успява" да отогвори на "икономическите предизвикателства". Те направиха това в писмо, публикувано във в. "Файненшъл таймс" и зитирано от Франс прес.

"Ние поздравяваме министъра на финансите, че призна, макар и късно, че Великобритания е изправена пред гигантско икономическо предизвикателство, но ние сме разтревожени, че икономическата политика на правителството не успява да се справи с това предизвикателство", пишат 11-те ръководители на компании, пише БГНЕС.

"Урокът от последните години е ясен: икономиките трябва да управляват внимателно публичните средства и да намалят ненужните бюджетни дефицити", подчертават те. "Време е да възприемем ново управление, което показва, е Великобританията е добре подготвена за забавянето на икономиката и е на по-добра позиция да се справи с международната конкуренция", пишат още работодателите.

Писмото е публикувано в разгара на конгреса на Лейбъристката партия, на който Гордън Браун трябва да се справи с бунта в неговата партия. Някои нейни членове, сред които и бивши министри, призовават за оставка на премиера.