Ден на Великотърновския университет се проведе в СОУ Емилиян Станев
Ден на Великотърновския университет се проведе в СОУ Емилиян Станев / netinfo

Ден на Великотърновския университет се проведе в СОУ "Емилиян Станев" в старата столица. В часа на класния ръководител се събраха повече от 50 дванадесетокласници, които през това лято ще кандидатстват във висши учебни заведения. Младите хора бяха запознати с историята и традициите на ВТУ, с възможностите за кандидатстване, с датите на изпитите, новите специалности и предимствата да си студент във великотърновската Алма матер.

Доц. д-р Владимир Владов, доц. д-р Димитър Симеонов, доц. д-р Стела Стоянова, ас. Иван Бянов и ас. Василиса Вълкова разказаха на бъдещите студенти за три от големите факултети - Филологически факултет, Исторически факултет и Стопански факултет, и перспективата при специалностите „Туризъм“, „Културен туризъм“ и чуждоезиково обучение.

СОУ "Емилиян Станев" е базово училище за ВТУ и в него изкарват педагогическата си практика бъдещи млади учители. Повече от 20 години то е база за обучение на студенти. Инициативата Ден на ВТУ в часа на класния ръководител завърши с много въпроси, подробна информация и обещанието за нова среща, но този път на студентските банки през академичната 2016/ 2017 година.