/ iStock/Getty Images
Хората от няколко села остават в протестна готовност заради чести токови удари
Започна ремонт на електропреносната мрежа в Ямболско. Това съобщи на брифинг кметът на община Тунджа Станчо Ставрев.

По думите му хората от няколко села в общината остават в протестна готовност заради проблемите с тока. От общинското ръководство обявиха, че ако се стигне до протест, ще подкрепят жителите на селата.

Жителите на ямболско село са готови на пътни блокади заради чести токови удари

„В последните две седмици проблемът е изключително сериозен, направо като геноцид над населението. Подобни изпитания за местната общност за нас са неприемливи“, заяви кметът Станчо Ставрев.

'Най-сериозен е проблемът с т.нар. токови удари в едно от най-големите ямболски села - Кабиле в община Тунджа. Жителите му са готови на пътни блокади, ако и след ремонта проблемът не бъде отстранен", каза кметът на селото Георги Динев.

Десетки са подадените сигнали за изгорели електроуреди вследствие на честите и внезапни спирания на тока. „Поели сме ангажимент към населението да направим и юридически консултации, как биха могли да си търсят правата за състоянието на услугата“, посочи кметът на община Тунджа.

Проведени са срещи с представители на EVN и електроенергийния системен оператор. „Ще продължим да търсим съдействието и отговорността на съответните органи.

Без да сме директна страна в казуса, за нас е изключително важно какво е състоянието на услугата и комфорта на жителите на нашите населени места“, категоричен бе Ставрев.
Мира Безус, БТА