/ Прокуратура
Оставиха в ареста румънски граждани за контрабанда на сребро, съобщиха от прокуратурата.

Те са обвинени за това, че противозаконно са пренесли през територията на страната 11 185 грама сребърни накити. Стоковата контрабанда, която е била предназначена за търговски цели, е в големи размери.

Иззеха контрабандно злато за над 80 000 лв. на „Лесово“ (СНИМКИ)

Престъплението е осъществено на 27 септември на ГКПП „Лесово“. По време на разследването е установено, че контрабандните сребърни накити са превозвани в микробус, в който е имало пътници от Турция за Румъния.

Те са съобщили на българските митнически власти, че нямат нищо за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна проверка от служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“.

Прокуратура

В хода на проверката инспекторите откриват 3772 броя бижутерийни изделия от бял метал - пръстени, гривни, обеци, брошки, медальони, синджири и други накити в полиетиленови пликове, укрити на различни места в личния багаж на водача на превозното средство и на неговата съпруга.

Общата стойност на сребърните накити възлиза на 89 480 лева. Контролните действия са извършени в рамките на съвместната операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност“ и Национална агенция за приходите.

Определението на Окръжен съд-Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Бургас.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня