Пожарна
Пожарна / Дарик Враца
От днес до 14 септември  отбелязваме Седмицата на пожарната безопасност, в края на която е и професионалния празник на служителите в сектор „Пожарна безопасност и защита на населението”. И трите областни дирекции дирекции  в Северозапада - във Видин, Монтана и Враца са подготвили различни мероприятия, свързани с дейността им.  В област Монтана от днес има и Дни на отворени врати - на 10, 11, 12 и 13 септември от 10:00 ч. до 12:00 ч.  в РСПБЗН-Монтана, Лом, Берковица и в Центъра за професионална квалификация в град Монтана. 

Служителите на Регионалната дирекция Монтана ще отбележат професионалния си празник в петък, от 10:00 ч. с демонстрации  пред сградата на Драматичния театър „Драгомир Асенов” в град Монтана. Те ще представят действия по гасене на пожар с новодоставена техника – Митсубиши L 200, евакуация на хора, в това число и с автомеханична стълба „Ивеко”, както и спасяване на пострадали при пътнотранспортно произшествие, извършване на  разузнаване на мястото на инцидента с безпилотни самолети.
          
Демонстрациите ще са съпроводени с тържествено награждаване на отличилите се през годината служители и поднасяне на венец пред паметника на незнайния войн в град Монтана на пл. „Жеравица”.

Районните служби  в град Лом и Берковица и противопожарния участък в град  Вълчедръм ще проведат демонстрации на площадите на 14.09.2018 г. от 10:00 ч.. Планирани са срещи с учители за сформиране на младежки противопожарни отряди „Млад огнеборец” и отбори за участие в състезанието „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”.

Във Видин денят започна с поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на загиналия при изпълнение на служебния си дълг мл. лейт. Огнян Борисов Иванов, пред сградата на РСПБЗН – Видин, последвано от тържествено награждаване на служители от РДПБЗН – Видин.
Всеки ден до 14 септември от 9.30-12.00 часа ще има приемни за граждани и открити телефони линии за контакти в РД ПБЗН-Видин: 094/694-220, РС ПБЗН-Видин: 094/600-016, РС ПБЗН-Белоградчик: 0936/53164, както и Дни на отворените врати от 10-16 часа в РС ПБЗН-Видин.

В различните населени места ще се провеждат и конкурси за рисунки, както и беседи с ветерани от органите за пожарна безопасност и защита на населението и членове на семействата на служителите.