/ Община Враца
Коледна изложба - базар на занаятчии и художници от Враца и региона беше открита в малката зала на художествена галерия „Иван Фунев“ при Регионалния исторически музея в града.

Повече от 100 деца ще зарадва благотворителната кампания " Осинови врачанско семейство"

Гост на културната проява беше кметът Калин Каменов. „Удовлетворен съм, че много от занаятите, които са специфични за нашия край се възраждат и това е благодарение на Вас - майсторите.

Община Враца

Много е красиво да виждаме на врачанския панаир малки деца, които седят на грънчарското колело и се опитват по свой начин да създават своите първи произведения.

Продължавайте да влагате огромните си сърца си в занаятите, да ги предавате на идните поколения, а ние ще Ви помагаме и подкрепяме", каза в приветствието си към присъстващите кметът на Враца.

Родители и деца с дарение за възрастни хора (СНИМКИ)

В експозицията са представени над 150 произведения, изработени от талантливите ръце на 17 занаятчии, художници и творци. В изложбата със свои ръчно тъкани произведения участват и гости от село Софрониево - Наташа и Иван Манчови.

В рамките на проявата майсторът грънчар - Куман Жеков представя и първата си самостоятелна изложба, откакто твори във Враца. Със свои произведения участват още занаятчиите - копаничарят Георги Стоилов и медникарят Димитър Митов.

Коледната изложба-базар ще бъде представена през следващия един месец и всеки посетител може да си закупи от прекрасните произведения на талантливите майстори и творци.